Jacek Sikora

Galaretka malinowa z kokosem


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Galaretka malinowa z kokosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,50 kg malin

50 dag cukru żelującego

pokrojony w cząstki miąższ z połowy kokosa

kieliszek sherry (około 40 ml)

 

Przygotowanie:

Umyte, przebrane maliny rozgnieść tłuczkiem, wsypać do rondla o grubym dnie i rozgotowywać pod przykryciem z dodatkiem sherry, na małym ogniu około 10 minut.
Owocową masę starannie przecedzić teraz przez sito, a miazgę dokładnie odcisnąć. Sok zagotować i wymieszać z cukrem żelującym. Rozłupać kokosa i oddzielić miąższ od skorupki. Do galaretki dodać miąższ kokosowy posiekany na drobne cząstki. Gorącą galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

powrót

Podobne przepisy

Mus jabłkowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.