Janella  Purcell

Galaretka kokosowa z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Galaretka kokosowa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej

2 łyżeczki agaru

dojrzałe mango

2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru

2 liście limetki

pół pęczka mięty

100 g cukru palmowego

 

 

Przygotowanie:


Mleczko lub śmietankę gotujemy przez 2 minuty z dodatkiem agaru. Przelewamy do foremek.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Waniliowo–kokosowy ryż z bakaliami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.