Janella  Purcell

Galaretka kokosowa z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Galaretka kokosowa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej

2 łyżeczki agaru

dojrzałe mango

2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru

2 liście limetki

pół pęczka mięty

100 g cukru palmowego

 

 

Przygotowanie:


Mleczko lub śmietankę gotujemy przez 2 minuty z dodatkiem agaru. Przelewamy do foremek.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.

powrót

Podobne przepisy

Baklava z patelni z syropem różanym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.