Jacek Sikora

Galaretka cytrusowo – herbaciana


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Galaretka cytrusowo – herbaciana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 ml soku czerwonych pomarańczy

150 ml wina białego

90 g cukru

opakowanie galaretki pomarańczowej

½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

2 torebki herbaty

2 grejpfruty

2 pomarańcze

krzaczek mięty

 

Przygotowanie:

Sok z pomarańczy lekko podgrzej i dodaj galaretkę i cukier. Wino zagotuj i zaparz w nim herbatę. Do soku dodaj zaparzoną w winie herbatę. Podgrzewaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dopraw płyn pieprzem oraz siekanymi listkami mięty. Z pomarańczy i grejpfrutów wykrój cząstki. Do foremek wylej galaretkę. Wstaw do lodówki. Jak tylko zastygnie ułóż cząstki pomarańczy i grejpfrutów. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki, jak tylko trochę zastygnie dopełnij do końca pomarańczami, grejpfrutami i dopełnij galaretką.

powrót

Podobne przepisy

Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet wiśniowy Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.