Piotr Przykaza

Galareta z sandaczem


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Galareta z sandaczem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

bulion rybny (z łbów ości i mięsa ryb)

włoszczyzna

liść laurowy

pieprz czarny

cebula

żelatyna

filet z sandacza

natka pietruszki

plasterek cytryny

 

Przygotowanie:

Gotować około 1 godzinę bulion rybny z łbów, ości i mięsa ryb z włoszczyzną, liściem laurowym, zielem angielskim, czarnym pieprzem w ziarnach oraz przypaloną cebulą. Odcedzić wywar zachowując marchewkę. Do bulionu dolać mieszaninę żelatyny z niewielką ilością zimnej przegotowanej wody (łyżeczka do herbaty na 250 ml bulionu). W tym roztworze gotować filety z sandacza około 5 minut. Następnie wyjąć mięso i pokroić na małe dzwonki. Do naczynia, w którym wystygnie galareta włożyć rybę i plastry marchewki. Zalać bulionem z żelatyną. Na wierzchu udekorować listkami natki pietruszki i ćwiartką cieniutkiego plastra cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Zupa łososiowo-koperkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierniczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.