Maryla Musidłowska

Frywolne śliweczki


Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 10673

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

suszone śliwki bez pestek

orzechy włoskie

wino marsala

boczek cieniutko pokrojony

łyżeczka octu balsamicznego

pieprz

troszkę zielonej pietruszki

wykałaczki lub metalowe szpilki

 

 

Przygotowanie:


Namocz śliwki w winie marsala. Przebierz orzechy. Do każdej śliwki włóż połówkę orzecha. Popieprz. Owiń cieniutkimi plasterkami boczku. Przebij metalową wykałaczką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 8-10 minut. Wino, w którym moczyły się śliwki wygotuj z łyżeczką octu balsamicznego do konsystencji syropu. Polej upieczone śliwki. Obsyp pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Prawdziwe samosy z Pendżabu
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.