Łukasz Łuczaj

Frytki z czyśćca błotnego


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne

Frytki z czyśćca błotnego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

1 l kłączy

200 ml oleju

 

 

Przygotowanie:


Kłącza czyśćca można wykopywać od połowy września do połowy maja. Nie wymagają obierania, jedynie należy je umyć i osuszyć. Kłącza kroimy na kawałki długości ok. 3-5 cm. Rozgrzewamy olej na palniku, jak na frytki. Wrzucamy kłącza, smażymy aż staną się brązowe.

powrót

Podobne przepisy

Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Bezglutenowe muesli
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Ziemniaki a la dauphinoise
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.