Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

250 g ugotowanego spaghetti

150 g czarnych oliwek bez pestek

2 ząbki czosnku

posiekana cebula

4 gałązki tymianku

natka pietruszki

75 g gruyera

3 jajka

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta soli



Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę z tymiankiem i pietruszką na 50 gramach masła. Wymieszać jajka z przyprawami i resztą składników. Wlać na patelnię i smażyć przez 8-12 minut, aż masa się zetnie.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa w sosie orzechowym z ryżem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Zupa-krem z papryki i jabłek
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.