Frittata z pieczarkami i jarmużem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Frittata z pieczarkami i jarmużem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

biała część pora

3 filiżanki pokrojonych mieszanych pieczarek

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 filiżanki jarmużu albo boćwiny

6 jajek

filiżanka liści bazylii

pół filiżanki mleka sojowego

2 łyżeczki musztardy dijońskiej

pokrojony pomidor

 

 

Przygotowanie:


Pokrojonego pora smażyć przez 10 minut na oliwie, na patelni o grubym dnie. Dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dorzucić czosnek. Zmniejszyć płomień i dołożyć jarmuż albo boćwinę. Połączyć jajka, bazylię, mleko i musztardę. Mieszaninę przelać na patelnię. Smażyć na małym ogniu, aż frittata się zetnie. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i wstawić patelnię na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Przestudzić i pokroić w trójkąty albo plasterki.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa faszerowane
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Placki gryczane z warzywnym gulaszem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dahl
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.