Anne Burrell

Frittata z mięsem i papryką


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Frittata z mięsem i papryką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa extra vergine

3 pikantne włoskie kiełbaski z usuniętą skórką

rozgniecione

1 czerwona papryka pokrojona w półcentymetrową kostkę

1 żółta papryka pokrojona w półcentymetrową kostkę

1 filiżanka startego parmezanu

12 jaj ubitych z ¼ filiżanki wody

sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wlej oliwę na patelnię o średnicy 25 cm. Zrumień kiełbaski. Dodaj paprykę i smaż aż zmięknie. Dodaj parmezan i odrobinę soli do rozbitych jaj. Wlej masę jajeczną na patelnię. Używając odpornej na wysoką temperaturę silikonowej szpatułki, zamieszaj, by mięso i papryka równomiernie połączyły się z jajkami. Kiedy jajka przy dnie i krawędzi patelni się zetną, włóż patelnię do piekarnika na 7-8 minut lub do czasu, gdy jajka będą całkiem ścięte. Wyjmij patelnię z piekarnika, pokrój frittatę w trójkąty i podawaj na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.