Annabel  Langbein

Frittata z cebulą i ziołami


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Frittata z cebulą i ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

oliwa do smażenia

2 duże cebule, pokrojone w półplasterki

4 średnie ziemniaki

8 jajek

sól i świeżo mielony pieprz

2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki (można użyć dowolnych ziół)



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzać na dużej, ciężkiej patelni, która nadaje się do użycia również w piekarniku. Wrzucić pokrojone cebule, dusić 8-10 minut – nie zrumieniać. Ziemniaki obrać i obgotować przez 5 minut. Jajka ubić w dużej misce widelcem. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Po ostudzeniu ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Dodać do jajek razem z cebulą i natką pietruszki. Na tej samej patelni ponownie rozgrzać trochę oliwy. Wylać równomiernie masę i smażyć ją na średnim ogniu przez 8-10 minut, aż zetnie się na brzegach. Następnie dopiec w piekarniku pod rozgrzanym grillem. Podawać od razu lub na zimno.





@Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Rolada szpinakowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.