Claire Robinson

Francuskie tosty z truskawkami i bitą śmietaną


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Francuskie tosty z truskawkami i bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

briosza

6 jaj

2 miarki śmietany kremówka

dwie łyżki masła

3 miarki truskawek*

 

 

Przygotowanie:


Brioszę kroimy ma 8 kromek. Jajka rozkłócimy z jedną miarką kremówki. Maczamy w „maczance” każdą kromkę pieczywa. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy grzanki przez 3 minuty z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru. Usuwamy szypułki z truskawek. Dwie miarki truskawek przesmażamy na patelni dolewając dwie łyżki wody. Całość musi się zamienić w sos. Trzecią miarkę zostawiamy do dekoracji tostów. Ubijamy drugą miarkę kremówki. Usmażone tosty dekorujemy ubitą śmietaną, sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z mozzarellą, fenkułem i cukinią
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.