Francuska zupa cebulowa i duszone żeberka wołowe z glazurą z suszonych pomidorów

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Francuska zupa cebulowa i duszone żeberka wołowe z glazurą z suszonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki zupy:

2 duże, słodkie cebule

2 l wywaru wołowego

1 szczypta świeżego tymianku

1 łyżka masła

1 szczypta czarnego pieprzu

sól (do smaku)



Składniki żeberek:

900g żeberek, z usuniętymi kośćmi

1 duża marchew

1 średnia cebula

1 łodyga selera naciowego

4 gałązki tymianku

1 łyżka nasion fenkułu

1 łyżka soli

1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu

1½ l wywaru wołowego lub cielęcego



Przygotowanie zupy:

W średnim rondlu smaż cebulę na maśle, aż zbrązowieją. Dolej wywar, dodaj tymianek, sól i pieprz. Gotuj przez 1 godzinę.



Przygotowanie żeberek:

Mięso natrzyj solą, pieprzem i nasionami fenkułu. Obsmaż w dużym rondlu na średnim ogniu do wysokiego. Dorzuć seler, cebulę, marchew i tymianek. Dolej wywar. Przykryj i wstaw do piekarnika. Trzymaj w 150°C przez 2½ godziny albo do chwili, gdy mięso będzie miękkie.



© 2012 Christopher Thompson

powrót

Podobne przepisy

Zupa marchwiowo-kokosowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Wegetariańska zupa gulaszowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa-krem z awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.