Grzegorz  Łapanowski

Fondue


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Fondue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g sera bursztyn

100 g sera typu camembert (np. Słupski Chłopczyk)

100 g sera pleśniowego lazur

200 ml śmietanki 30%

lampka dobrego białego wina

siekany szczypior

 

 

Przygotowanie:


Zaczynamy od przygotowania dodatków czyli pokrojenia pieczywa i zaaranżowania stołu. Następnie w garnku zagotowujemy wino, by lekko odparowało. Dodajemy do niego czosnek. Sery trzemy. Do wina dodajemy śmietankę, mieszamy i powoli dorzucamy sery cały czas mieszając. Kiedy sery się rozpuszczą i fondue uzyska gładką konsystencję jest gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grissini z szynką parmeńską
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.