Grzegorz  Łapanowski

Fondue


Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Fondue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g sera bursztyn

100 g sera typu camembert (np. Słupski Chłopczyk)

100 g sera pleśniowego lazur

200 ml śmietanki 30%

lampka dobrego białego wina

siekany szczypior

 

 

Przygotowanie:


Zaczynamy od przygotowania dodatków czyli pokrojenia pieczywa i zaaranżowania stołu. Następnie w garnku zagotowujemy wino, by lekko odparowało. Dodajemy do niego czosnek. Sery trzemy. Do wina dodajemy śmietankę, mieszamy i powoli dorzucamy sery cały czas mieszając. Kiedy sery się rozpuszczą i fondue uzyska gładką konsystencję jest gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Tapasy prowansalskie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.