Fondue
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 200 g sera bursztyn
  • 100 g sera typu camembert (np. Słupski Chłopczyk)
  • 100 g sera pleśniowego lazur
  • 200 ml śmietanki 30%
  • lampka dobrego białego wina
  • siekany szczypior

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zaczynamy od przygotowania dodatków czyli pokrojenia pieczywa i zaaranżowania stołu. Następnie w garnku zagotowujemy wino, by lekko odparowało. Dodajemy do niego czosnek. Sery trzemy. Do wina dodajemy śmietankę, mieszamy i powoli dorzucamy sery cały czas mieszając. Kiedy sery się rozpuszczą i fondue uzyska gładką konsystencję jest gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA