Fondue neuchatel

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

Fondue neuchatel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 ząbek czosnku

półtorej filiżanki wytrawnego białego wina

1 łyżeczka soku z cytryny

2 filiżanki startego ementalera

2 filiżanki startego grujera

1 łyżka skrobi kukurydzianej

3 łyżki kirszu

biały pieprz, gałka muszkatołowa i papryka do smaku

świeży chleb do serwowania

Przygotowanie:

Wnętrze naczynia do fondue przetrzeć naciętym ząbkiem czosnku. Podgrzać wino i sok z cytryny. Wsypać ser i zamieszać. Kiedy zacznie się gotować dodać kirsz i skrobię kukurydzianą. Po 2-3 minutach wsypać przyprawy.
Podawać z chlebem pokrojonym w kostkę.

powrót

Podobne przepisy

Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Falafel z surówką z marchewki i zieloną tahiną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.