Janella  Purcell

Florentynki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Florentynki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g płatków migdałowych

75 g suszonej żurawiny

40 g mąki

2 łyżki skórki z pomarańczy

40 g niesolonego masła

2 łyżki brązowego cukru

2 łyżki syropu cukrowego

100 g gorzkiej czekolady

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać płatki migdałowe, mąkę, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Zagotować masło, brązowy cukier i syrop. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na blachę do pieczenia. Piec 8-10 minut w temperaturze 160°C. Stopić czekoladę. Zanurzać w niej spód ciasteczek. Układać je na kratce, aż czekolada zastygnie.

powrót

Podobne przepisy

Makaroniki z kremem karmelowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Muffiny owocowe z orzechami
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Torciki czekoladowe - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Chlebek bananowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
Tort wiśniowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.