Andrzej Polan

Flądra z ogórkami i koprem


Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Flądra z ogórkami i koprem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z flądry

2 ogórki małosolne

sól

pieprz czarny

gałka muszkatołowa

koperek

szczypiorek

tarta bułka

2 jajka

gałka muszkatołowa

olej Kujawski z bazylią



Sos:

400 ml naturalnego, gęstego jogurtu

słoik marynowanych podgrzybków

kilka marynowanych kurek

sól

pieprz

szczypta cukru

natka pietruszki

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz w sosie maślanym
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pieczony ziemniak ze śledziem matias w cebuli
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.