Tomasz Jakubiak

Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

odsłon: 2139

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety z sandacza

pół kostki masła

50 ml białego wytrawnego wina

2 cebule

4 ząbki czosnku

łyżka czarnych oliwek

kilka dużych kaparów

3-4 suszone pomidory

3 raki

Karmelizowane rydze:

4 duże rydze

cebula szalotka

garść orzechów laskowych

2 kiszone cytryny

garść liści szpinaku

sól

pieprz

4 łyżki miodu

olej do smażenia

Przygotowanie:

Pokrój cebule, czosnek, oliwki, kapary i suszone pomidory. Na patelni sklaruj masło. Dodaj nóżki raków, a następnie pokrojone warzywa. Składniki krótko przysmaż. Masło przecedź przez sito i wlej ponownie na patelnie. Na smakowym maśle usmaż kawałki ryby. Dodaj ponownie szyjki rakowe i wcześniej podsmażone warzywa. Dolej wino i poczekaj, aż się zredukuje. Danie zdejmij z ognia. Przygotuj karmelizowane w miodzie rydze. Pokrojoną cebulę i orzechy laskowe upraż na suchej patelni. Następnie dolej olej i usmaż rydze, cytryny i pokrojone liście szpinaku. Danie dopraw solą, pieprzem i miodem. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łupacz z południowych Indii i chow der kukurydziany
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Czerwony lucjan z trawą cytrynową
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba z curry i garam masalą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.