Sophie Grigson

Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duża surowa makrela

12 liści czosnku niedźwiedziego

sól

pieprz

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Wykroić z makreli 6 wąskich, podłużnych filetów. Liście czosnku blanszować we wrzątku kilka sekund, żeby były miękkie. Filety doprawić solą i pieprzem i dokładnie owinąć liśćmi czosnku. Gotować na parze ok. 5 min. Podawać z cząstką cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś ochazuke z asazuke
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.