David Gaboriaud

Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie


Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety rybne (np. dorsz)

2 łyżki maki

2 gałązki pomidorów koktajlowych

4 łyżki domowego pesto

garść świeżej i umytej sałaty

2 łyżki miodu wielokwiatowego

sok z ½ cytryny

oliwa z oliwek extra vergine

sol, pieprz

Przygotowanie:

Filety rybne obtoczyć w mące i podsmażyć ok 5 min jedną stronę, aż skórka będzie chrupiąca, odwrócić i podsmażać przez chwilę drugą stronę. Dodać pomidory i podsmażyć. Wyciągnąć rybę, dodać jedną łyżkę miodu na tej samej patelni i obtaczać pomidory w miodzie, aż będą błyszczące. Ułożyć rybę na talerzu, obok położyć pomidory, całość polać pesto. Można podawać z liśćmi sałaty skropionymi sosem winegret.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Spaghetti carbonara
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.