Filadelfijska kanapka ze stekiem

Filadelfijska kanapka ze stekiem
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
2

Składniki:

  • bochenek włoskiego albo francuskiego chleba lub dwie bagietki
  • 250 g pokrojonej w cienkie plastry wołowiny
  • 1 pokrojona w plastry czerwona cebula
  • 1 pokrojona w paski zielona papryka
  • 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
  • 250 g plastrów sera provolone
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka amerykańskiej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • keczup (opcjonalnie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać płytę grilla albo patelnię. Cebulę z papryką smażyć na oliwie przez 6-8 minut, aż się skarmelizują. Dodać czosnek, sól i pieprz.
Zgrillować wołowinę.
Podzielić grillowane mięso na mniejsze kawałki, wymieszać z cebulą i papryką. Podzielić na 2 części. Każdą przykryć plastrami sera.
Pieczywo pokroić (bagietki lekko wydrążyć). Ułożyć na mięsie z dodatkami, a następnie odwrócić. Przyprawić solą i pieprzem, polać musztardą z majonezem (i ewentualnie keczupem).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA