Figi nadziewane pistacjami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Figi nadziewane pistacjami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 niewielkich fig lub morel

2 łyżki miękkiego niesolonego masła

2 łyżki cukru

ćwierć miarki pokrojonych pistacji

2 łyżki mąki

 

Przygotowanie:

Rozgrzać grill piekarnika. Naciąć figi na krzyż do 3/4 wysokości. Zmieszać masło z cukrem, pistacjami i mąką, schłodzić przez godzinę. Uformować z nadzienia tyle kuleczek, ile mamy fig i powkładać je w nacięcia. Grillować przez 8 – 10 min, aż masa stanie się złocista, a figi gorące. Podawać z bitą śmietaną lub z crème fraîche.

powrót

Podobne przepisy

Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.