Fettucine po neapolitańsku

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Fettucine po neapolitańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

2 posiekane szalotki

800 g pomidorów w puszce

600 g fettucine

6 listków bazylii

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na gorącej patelni na oliwie z oliwek smażymy cienko pokrojony czosnek i szalotki. Pomidory z puszki rozgniatamy palcami. Podgrzewamy 10 do 15 minut. Gotujemy makaron. Rwiemy bazylię. Dolewamy oliwy. Na talerz kładziemy dużo makaronu, mało sosu.

powrót

Podobne przepisy

Kluska miedzianogórska
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Spaghetti carbonara
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Sos surowy z różnymi pomidorami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne z kaczką
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Dania z kaczki
Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.