Fettucine po neapolitańsku

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Fettucine po neapolitańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml oliwy z oliwek

2 ząbki czosnku

2 posiekane szalotki

800 g pomidorów w puszce

600 g fettucine

6 listków bazylii

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na gorącej patelni na oliwie z oliwek smażymy cienko pokrojony czosnek i szalotki. Pomidory z puszki rozgniatamy palcami. Podgrzewamy 10 do 15 minut. Gotujemy makaron. Rwiemy bazylię. Dolewamy oliwy. Na talerz kładziemy dużo makaronu, mało sosu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.