Sophie Grigson

Faszerowany kard


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Faszerowany kard
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-3 łodygi kardu bez nasady i liści

½ cytryny albo 3 łyżki białego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Obrane z włókien i pokrojone na 5-centymetrowe łodygi ugotuj w wodzie z dodatkiem soku z cytryny albo octu winnego, a następnie odsącz. Blanszowany przez 10-15 minut ma małym ogniu kard powinien być chrupiący i twardawy, ale jednak ugotowany – inaczej będzie gorzki. Zmieszaj wszystkie składniki nadzienia. Nakładaj małe porcje nadzienia między 2 kawałki kardu, obtaczaj w rozkłóconym jajku i mące, a następnie smaż na oliwie.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczona górka cielęca
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Bobotie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Kurczak z orzechami nerkowca
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Polędwica wołowa na sosie z kurek na ziemniaczanych plackach
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.