Faszerowane warzywa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Faszerowane warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

łyżka oliwy

starty ząbek czosnku

2 anchois

pół filiżanki ugotowanego prosa

pół filiżanki oregano i bazylii

ćwierć filiżanki posiekanych oliwek

czerwona papryka przekrojona na pół, pozbawiona nasion

duży pomidor przekrojony na pół, pozbawiony nasion

wydrążone połówki bakłażana

przekrojona na pół, wydrążona cukinia

łyżka kaparów

skórka otarta z cytryny

Przygotowanie:

Czosnek i anchois podsmażyć na oliwie. Dodać proso, zioła, oliwki, kapary, miąższ bakłażana i cukinii. Przygotowanym farszem nadziać warzywa. Skropić oliwą i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Puree ziemniaczane z pieca
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta szparagowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.