Agnieszka Kręglicka

Faszerowane roladki z cukinii


Przepis z programu Para w kuchni odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Faszerowane roladki z cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3-4 małe cukinie

sól

dowolne nadzienia:

suszone pomidory

ser mozzarella

bazylia

ser gorgonzola

ser feta

pieczona papryka

farsz z białego sera i szpinaku

koperek

pietruszka

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki. Zblanszować we wrzącej,
osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych
pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tosty z anchois
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:31

CYTUJ

Bardzo smaczna i lekka przekąska, fajnie, ze jej przygotowanie nie zabiera multum czasu.

zorza12

postów: 1

30.11.2012 21:50

CYTUJ

smakowicie wygląda

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.