Faszerowane papryki

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Faszerowane papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

papryki

farsz: zielony groszek

orzechy nerkowca

kapusta

indyjski ser panir

zielona fasolka

tarta marchew

zielone papryczki chilli

nasiona kozieradki

świeża kolendra

rodzynki

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

chilli

sok z cytryny

olej

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać składniki farszu. Nadziać papryki farszem, nabić je na szpadki, zabezpieczyć szpadkę ziemniakiem. Polać papryki olejem i wstawić do pieca tandoori. Piec, aż będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z fenkułami w sosie cytrynowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tęczowa zapiekanka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Frittata z harissą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.