Faszerowane papryki

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Faszerowane papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

papryki

farsz: zielony groszek

orzechy nerkowca

kapusta

indyjski ser panir

zielona fasolka

tarta marchew

zielone papryczki chilli

nasiona kozieradki

świeża kolendra

rodzynki

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

chilli

sok z cytryny

olej

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać składniki farszu. Nadziać papryki farszem, nabić je na szpadki, zabezpieczyć szpadkę ziemniakiem. Polać papryki olejem i wstawić do pieca tandoori. Piec, aż będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Krem paprykowy
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Naleśniki z samej gryki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto cytrynowe ze szparagami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.