Adam Chrząstowski

Faszerowane bakaliami udka kurczaka


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Faszerowane bakaliami udka kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 udka kurczaka

1 pierś kurczaka

50 g orzechów włoskich

50 g suszonych moreli

50 g rodzynek namoczonych

1 jajko

50 ml śmietanki

1 łyżka suszonego estragonu

sól

pieprz

otrzewna wieprzowa

 

Przygotowanie:


Z udek wytnij kości tak, by nie przeciąć skóry. Z piersi, jajka i śmietanki przygotuj w malakserze farsz. Dopraw go i dodaj pokrojone bakalie i estragon. Udka przypraw i nafaszeruj farszem. Zawiń w otrzewną i obsmaż. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Domowa biała kiełbasa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.