Adam Chrząstowski

Faszerowane bakaliami udka kurczaka


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Faszerowane bakaliami udka kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 udka kurczaka

1 pierś kurczaka

50 g orzechów włoskich

50 g suszonych moreli

50 g rodzynek namoczonych

1 jajko

50 ml śmietanki

1 łyżka suszonego estragonu

sól

pieprz

otrzewna wieprzowa

 

Przygotowanie:


Z udek wytnij kości tak, by nie przeciąć skóry. Z piersi, jajka i śmietanki przygotuj w malakserze farsz. Dopraw go i dodaj pokrojone bakalie i estragon. Udka przypraw i nafaszeruj farszem. Zawiń w otrzewną i obsmaż. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z ziemniakami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.