Bill Granger

Fasolka szparagowa z pomidorami


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Fasolka szparagowa z pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia cebula

kilka ząbków czosnku

sól

puszka krojonych pomidorów

800g zielonej fasolki szparagowej

szklanka wody

 

 

Przygotowanie:


W naczyniu do zapiekanek podgrzać oliwę na średnim ogniu. Wrzucić posiekaną w drobną kostkę cebulę, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, doprawić solą i smażyć, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta. Dodać pomidory i fasolkę szparagową. Wlać szklankę wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C na godzinę. Gotowe danie doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placuszki gryczane z przybraniem z pomidorów
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.