Bill Granger

Fasolka szparagowa z pomidorami


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Fasolka szparagowa z pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia cebula

kilka ząbków czosnku

sól

puszka krojonych pomidorów

800g zielonej fasolki szparagowej

szklanka wody

 

 

Przygotowanie:


W naczyniu do zapiekanek podgrzać oliwę na średnim ogniu. Wrzucić posiekaną w drobną kostkę cebulę, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, doprawić solą i smażyć, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta. Dodać pomidory i fasolkę szparagową. Wlać szklankę wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C na godzinę. Gotowe danie doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.