Fasola zielona z marchewką

Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne

Fasola zielona z marchewką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

475 g zielonej fasolki

4 marchewki

2 łyżki masła

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czarnego



Przygotowanie:

Myjemy i odkrawamy końcówki fasolki, kroimy pod kątem na 2,5 cm kawałki. Obieramy marchewkę i kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy warzywa ze sobą. Wrzucamy do parownika lub do garnka z dwu i półcentymetrową warstwą wody. Przykrywamy i gotujemy do miękkości, przez około 4 - 5 minut. W misce mieszamy warzywa z masłem, solą i czarnym pieprzem. Wykładamy na duży półmisek.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.