Fasola z zieleniną

Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania dietetyczne

Fasola z zieleniną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 ½ łyżki oliwy

1 mała cebula, pokrojona na cienkie plasterki w półksiężyce

1 łyżka posiekanych ząbków czosnku (mniej więcej 2 ząbki)

1 dokładnie opłukana główka eskarioli

1½ szklanki bulionu z kurczaka

½ łyżeczki suszonego tymianku

¾ łyżeczki soli

1 puszka (465 g) białej fasoli, osączanej i opłukanej

starty parmezan do przybrania



Przygotowanie:

Na dużej patelni teflonowej podgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i od czasu do czasu mieszając, podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy eskariolę i mieszamy tak, aby lekko zmiękła. Wlewamy bulion, wsypujemy tymianek i sól. Zmniejszamy płomień na średni. Gotujemy 15 minut. Dorzucamy fasolę i gotujemy dalej na małym ogniu około 3-5 minut, aż fasola wchłonie prawie cały płyn, a zielenina będzie miękka. Zestawiamy z ognia. Podajemy na ciepło, posypane tartym parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Marynowane wodorosty
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Potrawka z kurczakiem
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
Kora czekoladowa
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Gołąbki z łososiem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne, Gołąbki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.