Tomasz Jakubiak

Fasola „Jaś” duszona z białą kiełbasą jagnięcą, pomidorami, białym winem i bukietem świeżych ziół


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 13072

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 dag białej kiełbasy jagnięcej

50 dag fasoli „Jaś”

2 x puszka (440 ml) pokrojonych pomidorów

¾ szklanki białego wytrawnego wina

2 cebule posiekane w kostkę

2 ząbki czosnku w łupinie

olej rzepakowy

2 gałązki rozmarynu

kilka gałązek tymianku

 

Przygotowanie:

W garnku, na oleju rzepakowym, podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodaję wcześniej ugotowaną, pokrojoną w kostkę białą jagnięcą kiełbasę i ugotowaną białą fasolę „Jaś”. Całość przysmażam. Dodaję zioła. Dolewam białe wytrawne wino. Gdy wino się zredukuje dodaję pomidory. Wszystko doprawiam solą, pieprzem i duszę około 15 - 20 minut aż fasola będzie miękka. Całość serwuję z placuszkami chapati.

powrót

Podobne przepisy

Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajecznica z wrotyczem
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#crk

10.02.2012 10:43


Łódź

CYTUJ

ile potrzeba mąki, oliwy i wody do chapati?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.