Farfalle z groszkiem i prosciutto

Farfalle z groszkiem i prosciutto
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż cebulę w rondlu na oliwie i maśle, aż się zeszkli. Dodaj groszek, przemieszaj i po 1 minucie dodaj miętę. Zalej małą ilością wody, zagotuj. Zmniejsz ogień, rozłóż na groszku plastry prosciutto i gotuj pod przykryciem 5 min. Dodaj 3-4 łyżki śmietany. Połowę groszku zmiel pulsacyjnie w malakserze na niezbyt gładkie puree. Ugotuj makaron, dodaj go do sosu, nałóż porcje na talerze, posyp parmezanem, dopraw solą morską i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA