Far ze śliwkami

Far ze śliwkami
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 60)
Trudność:
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Wymieszaj mąkę z cukrem i dodaj jaja. Energicznie ubij. Podgrzej trochę mleko z laską wanilii.
2. Obficie wysmaruj duże naczynie szklane lub gliniane, ułóż śliwki na dnie, regularnie. Wlej masę, wstaw do piekarnika. 210 stopni C, 60 minut, bez termoobiegu, na kratce.
 
Rady Julie:
Yveline zostawia pestki w śliwkach, ale chyba lepiej je usunąć.
Jeśli mleko stało poza lodówka, to nie trzeba go podgrzewać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA