Fantazyjny camembert

Fantazyjny camembert
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 okrągły camembert w pudełku
  • odrobina białego wina
  • niewielka ilość posiekanych liści tymianku
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyjmij ser z pudełka. Odwiń go i włóż z powrotem do opakowania. Ponakłuwaj widelcem, spryskaj winem, które powinno przedostać się otworami do środka. Posyp tymiankiem i pieprzem. Zamknij pudełko. Zawiń w folię. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż ser będzie bardzo gorący i półpłynny. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA