Fantazja na temat faszerowanych jajek

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fantazja na temat faszerowanych jajek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 jajek

½ filiżanki majonezu

1 łyżka angielskiej musztardy

bekon

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź i obierz. Pokrój na połówki i oddziel białka od żółtek. Białko pokrój na drobne kawałki. Żółtka wymieszaj z majonezem i musztardą na jednolitą masę, włóż do woreczka do wyciskania ciastek, lub do foliowej torebki z odciętym rogiem. Rozłóż białka jajek na łyżkach, w których będziesz serwować jajka i wyciśnij na białka masę z żółtek. Udekoruj kawałkami bekonu.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki makaronowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.