Fantazja na temat faszerowanych jajek

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fantazja na temat faszerowanych jajek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 jajek

½ filiżanki majonezu

1 łyżka angielskiej musztardy

bekon

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź i obierz. Pokrój na połówki i oddziel białka od żółtek. Białko pokrój na drobne kawałki. Żółtka wymieszaj z majonezem i musztardą na jednolitą masę, włóż do woreczka do wyciskania ciastek, lub do foliowej torebki z odciętym rogiem. Rozłóż białka jajek na łyżkach, w których będziesz serwować jajka i wyciśnij na białka masę z żółtek. Udekoruj kawałkami bekonu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.