Piotr Przykaza

Fajitas


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Fajitas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g wołowiny

1 średnia cebula

1 średnia papryka

 

Marynata

3 łyżki oleju (1/4 szklanki)

 

Przyprawy

czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny

Przygotowanie:

Pociętą w drobne paski wołowinę marynować w oleju z przyprawami: czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię pocięte na duże kawałki cebulę i paprykę. Następnie wrzucić marynowaną wołowinę. Smażyć aż mięso będzie gotowe. Podawać z podgrzanymi tortillami pszennymi, salsą, guacamole i śmietaną. Zawinąć składniki w tortillę i ze smakiem chrupać.

powrót

Podobne przepisy

Marynowany czosnek
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Marmolada z cebuli i imbiru
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura z melona i cytrusów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie
Powidła morelowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Pomidory suszone marynowane w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.