Piotr Przykaza

Fajitas


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Fajitas
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 1.0

Składniki:

300 g wołowiny

1 średnia cebula

1 średnia papryka

 

Marynata

3 łyżki oleju (1/4 szklanki)

 

Przyprawy

czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny

Przygotowanie:

Pociętą w drobne paski wołowinę marynować w oleju z przyprawami: czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię pocięte na duże kawałki cebulę i paprykę. Następnie wrzucić marynowaną wołowinę. Smażyć aż mięso będzie gotowe. Podawać z podgrzanymi tortillami pszennymi, salsą, guacamole i śmietaną. Zawinąć składniki w tortillę i ze smakiem chrupać.

powrót

Podobne przepisy

Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Sok z wiśni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Złoty dżem
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Hankaarizona

postów: 5

04.04.2018 10:08

CYTUJ

ten przepis nie ma zupelnie nic wspolnego z prawdziwa fajita lub kuchnia meksykanska. w kuchni meksykanskiej nie ma majeranku. Mieso do fajity to nie wolowina a skirt steak lub flank steak (po polsku łata) marynuje sie olejem z przyprawami takimi jak , czosnek , cumin i przede wszystkim limonka ( lub w razie jej braku cytryna) i chili a nie ostra papryka. Serwuje sie ja z picco de gallo ( poszatkowane w kostki papryczki jalapeno, cebula, pomidory, limonka i swieza kolendra.) ceso fresco - czyli meksykanski ser, gesta Kwasna smietana i tortilla. Jesli nie mam pan pojecia o kucni meksykanskiej to nie powinien sie pan brac za podawanie nonsensowych przepisow. sorry. Salsa i guacamole to oczywistosc.

Hankaarizona

postów: 5

04.04.2018 10:02

CYTUJ

ten przepis nie ma zupelnie nic wspolnego z prawdziwa fajita lub kuchnia meksykanska. w kuchni meksykanskiej nie ma majeranku. Mieso do fajity to nie wolowina a skirt steak lub flank steak (po polsku łata) marynuje sie olejem z przyprawami takimi jak , czosnek , cumin i przede wszystkim limonka ( lub w razie jej braku cytryna) i chili a nie ostra papryka. Serwuje sie ja z picco de gallo ( poszatkowane w kostki papryczki jalapeno, cebula, pomidory, limonka i swieza kolendra.) ceso fresco - czyli meksykanski ser, gesta swieza smietana i tortilla. Jesli nie mam pan pojecia o kucni meksykanskiej to nie powinien sie pan brac za podawanie nonsensowych przepisow. sorry. Salsa i guacamole to oczywistosc.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.