Fajitas
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Marynata
  • 3 łyżki oleju (1/4 szklanki)
Przyprawy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pociętą w drobne paski wołowinę marynować w oleju z przyprawami: czosnek, majeranek, kmin rzymski, papryka ostra, pieprz czarny. Wrzucić na rozgrzaną patelnię pocięte na duże kawałki cebulę i paprykę. Następnie wrzucić marynowaną wołowinę. Smażyć aż mięso będzie gotowe. Podawać z podgrzanymi tortillami pszennymi, salsą, guacamole i śmietaną. Zawinąć składniki w tortillę i ze smakiem chrupać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA