Tomasz Deker

Eton Mess


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

odsłon: 2136

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

800 g truskawek

450 ml śmietany kremówki

200 g pokruszonych bez

2 gałązki świeżej mięty

sok z granatów

konfitura z płatków róż

Przygotowanie:

Kremówkę ubić na ¾ objętości, bez cukru. Następnie ubić ją na sztywno już ręcznie. Do pucharków nałożyć kawałki bezy, następnie kawałki truskawek, porcję bitej śmietany i konfitury.
Następnie można ułożyć kolejną warstwę owoców, bezy i bitej śmietany. Na koniec deser polać odrobiną soku z granatów i udekorować świeżą miętą.

powrót

Podobne przepisy

Śnieżne kule
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Beza Pavlowa z owocami leśnymi
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Rolada bezowa z owocami leśnymi
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Bezy
Tort bezowy z owocami i kremem różanym
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Bezy
Bezowy tort migdałowy z brzoskwiniami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Złocista pavlova
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 5)
trudność:
rodzaj dania: Bezy
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.