Eton Mess

Eton Mess
Oceń przepis:
55 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Bezy

Składniki:

  • 800 g truskawek
  • 450 ml śmietany kremówki
  • 200 g pokruszonych bez
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • sok z granatów
  • konfitura z płatków róż

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kremówkę ubić na ¾ objętości, bez cukru. Następnie ubić ją na sztywno już ręcznie. Do pucharków nałożyć kawałki bezy, następnie kawałki truskawek, porcję bitej śmietany i konfitury.
Następnie można ułożyć kolejną warstwę owoców, bezy i bitej śmietany. Na koniec deser polać odrobiną soku z granatów i udekorować świeżą miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA