Eskalopki cielęce z borowikami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Eskalopki cielęce z borowikami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 sznycle cielęce (każdy o wadze 25 g)

4 małe borowiki

mąką pszenna

masło

oliwa extra vergine

sól i pieprz

natka pietruszki

ciemny sos podstawowy z cielęciny

 

 

Przygotowanie:


Borowiki blanszować przez minutę, odcedzić, pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu około dwóch minut. Sznycle cielęce ubić, obtoczyć w mące (nadmiar mąki usunąć). Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć sznycle z obydwu stron (nie powinny nabrać koloru). Odlać tłuszcz i przyprawić mięso solą i pieprzem, wlać ciemny sos podstawowy cielęcy, dodać wcześniej przygotowane borowiki i dodać niewielką ilość masła, wymieszać. Podaw

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

#Wafel

27.07.2011 14:04


Warszawa

CYTUJ

Smażyć na extra virgin? He.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.