Endywia z cebulką

Endywia z cebulką
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • ½ filiżanki startego sera pecorino
  • ½ filiżanki uprażonych orzechów laskowych
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1 główka endywii
  • umytej
  • osuszonej
  • pokrojonej na kawałki wielkości kęsa
  • oliwa extra vergine wysokiej jakości

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce połącz ocet winny, wodę, sól, cukier i sos tabasco, zamieszaj. Dodaj cebulowe krążki i odstaw przynajmniej na godzinę. Ser pecorino, orzechy laskowe i natkę umieść w malakserze i grubo zmiel, używając funkcji pulsacyjnej. Połącz endywię, orzechowo-serową posypkę i marynowaną cebulę. Dopraw płynem z marynaty, oliwą i solą. Sałatkę podawaj do kurczaka po mediolańsku (patrz osobny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA