Lucinda Scala  Quinn

Enchilady z kurczakiem i salsa verde


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia brazylijska

Enchilady z kurczakiem i salsa verde
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki salsa verde (gotowej lub własnej roboty)

1 łyżka oleju

12 kukurydzianych tortilli

opieczonych na palniku kuchenki lub na patelni i zawiniętych w ściereczkę

4 szklanki gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki

200 g queso blanco

rozkruszonego (można zastąpić serkiem Capri)

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 190° C. Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu i wlać olej. Wlać salsę i podgrzewać, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, ok. 3 minut. Po kolei maczać tortille w salsie, wkładać do środka mięso kurczaka, zwijać i układać ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać resztą salsy i posypać serem. Zapiekać około 15 minut, aż sos zacznie bulgotać, a enchilady się zagrzeją. Tymczasem wymieszać rzodkiewki i sałatę z olejem, octem winnym, solą i pieprzem. Ułożyć sałatkę na gorących enchiladach i podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Kotleciki jagnięce pieczone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bistecca alla pizzaiola
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka z wołowiną i cebulą
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Grillowane medaliony wołowe z kuskusem i ratatouille jarzynowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.