Dynia smażona w cieście

Dyniowe przystawki
Oceń przepis:
222 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z dyni

Składniki:

  • 30-40 dag dyni pokrojonej w kostkę 1x1 cm
  • 2 jajka
  • mąka kukurydziana
  • kilka łyżek gazowanej wody
  • łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 50 ml jasnego piwa
  • olej
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dynię ugotuj w osolonej wodzie. W misce wymieszaj wszystkie składniki dodając tyle mąki aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe. Dynie zamaczaj w cieście i smaż w głębokim tłuszczu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA