Dynia piżmowa z grilla

Dynia piżmowa z grilla
Oceń przepis:
73 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • dynia piżmowa (lub zwykła dynia o zwartym miąższu)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dynię przekroić, pokroić na plastry, łyżką wyskrobać miąższ. W misce wymieszać pozostałe składniki. Nożem ponacinać powierzchnie dyni w krateczkę. Posmarować marynatą i piec miąższem do dołu na średnio gorących węglach na grillu lub na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie obrócić kawałki dyni skórką do dołu i piec 6-8 minut, od czasu do czasu do czasu smarując marynatą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA