Delia  Smith

Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera


Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka

łyżka posiekanego szczypiorku

10 dag koziego sera z pieprzem

 

 

Przygotowanie:


Zagotowujemy mleko z cebulą, liściem laurowym, solą i gałką, po czym przecedzamy. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, aż się połączą, a następnie małymi porcjami wlewamy mleko, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Po kilku minutach zasmażka połączy się z mlekiem. W efekcie otrzymamy gładką, lśniącą pastę, którą gotujemy 2 minuty na maleńkim ogniu, by pozbyć się smaku surowej mąki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.