Duszony łosoś z majonezem ziołowym

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Duszony łosoś z majonezem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia

białe wino

1 liść laurowy

1 pęczek świeżego estragonu

1 pęczek natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Żółtka wlać do miski, dodać ocet i musztardę i ubić. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumieniem olej, aż do uzyskania gęstego majonezu. Dodać posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia do gotowania ryby wlać 200 ml wody, trochę wina i wrzucić pietruszkę z łodygami oraz liście estragonu. Włożyć rybę i gotować pod przykryciem 3-4 minuty. Podawać z kleksem z majonezu i pędami solirodu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.