Duszony łosoś w maśle z sambalem i chrupiące roti

Duszony łosoś w maśle
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Roti:
  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 szkl. ciepłej wody
  • łyżeczka masła klarowanego
  • szczypta kminu
  • szczypta sproszkowanej kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozpuść masło. Podsmażaj seler i cebulę ok. 5 minut. Dodaj imbir. Łososia dopraw pastą sambal i przełóż na patelnię. Dodaj sól i sok z limonki oraz pokrojone łodygi kolendry. Łososia duś na wolnym ogniu do momentu, aż mięso się zetnie.
Przygotuj roti. Mąkę zagnieć z wodą, dodaj masło, a następnie kminek i kolendrę. Gdy ciasto będzie miało zbitą konsystencję, rozwałkuj je i powycinaj placuszki. Podpłomyki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 10 minut. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA