Bill Granger

Duszony kurczak z pomidorami i fenkułem


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Duszony kurczak z pomidorami i fenkułem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

porcje kurczaka z kością

oliwa z oliwek

sól

pieprz

1 średnia cebula

fenkuł

kilka ząbków czosnku

puszka krojonych pomidorów

pieczona papryka

2 łyżeczki papryki w proszku (ostra wędzona lub zwykła słodka)

szczypta szafranu

½ łyżeczki kopru włoskiego

2 szklanki wywaru z kurczaka (lub bulionu z kostki rosołowej)

pomarańcza

2 łyżeczki miodu

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


powrót

Podobne przepisy

Tażin z jagnięciny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kofty z kminem i czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Przepiórki w czerwonych winogronach
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Daria Nowicka

postów: 17

30.09.2017 12:53

CYTUJ

Bulion z kostki można (a nawet trzeba) zamienić czymś bardziej naturalnym, w innym przypadku danie ma chemiczny posmak! Ja używam bulionu w szklanej buteleczce od Krakusa - naturalny skłąd i domowy smak gwarantowane.

Sailor

postów: 1

27.10.2016 20:46

CYTUJ

A gdzie przepis przygotowania potrawy?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.