Duszony kurczak szparagowy

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Duszony kurczak szparagowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi kurczaka lub podudzia bez kości

½ miarki pszennej mąki

1 łyżka stołowa oliwy

1 łyżeczka masła

1 drobno posiekana cebula

3 liście fioletowej szałwii

3 liście zielonej szałwii

3 liście laurowe

2 rozgniecione ząbki czosnku

2-3 garści pieczarek

pokrojonych w plasterki

2 x 400 g puszki zupy-krem ze szparagów

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do plastikowej torebki wsyp mąkę, sól i pieprz. Podziel mięso na równe kawałki. Wrzuć do torebki, potrząśnij, żeby mąka pokryła mięso. Wyjmij, otrząśnij nadmiar mąki. W żaroodpornym rondlu rozgrzej oliwę i masło. Włóż kawałki mięsa. Dorzuć cebulę i czosnek. Smaż, aż mięso zbrązowieje. Dorzuć liście szałwii i laurowe. Dodaj pieczarki. Wlej zupę, wymieszaj, żeby dotarła do dna rondla. Przykryj, wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj z gotowanym ryżem i warzywami ugotowanymi na parze.

powrót

Podobne przepisy

Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hamburgery z jagnięciną i przyprawą
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień 2 (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Jagnięcina z tapenadą i pieczonymi bakłażanami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Trio mięsne w jogurtowej marynacie
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.