Delia  Smith

Duszone pulpety w sosie gulaszowym


Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Duszone pulpety w sosie gulaszowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

35 dag mielonej wieprzowiny

35 dag mielonej wołowiny

1 mała cebula

½ czerwonej papryki

6 dag pokruszonego pieczywa

1 ząbek czosnku

2 łyżki stołowe posiekanej natki

1 jajko

sól

pieprz

mąka

 

 

Przygotowanie:


Mięso mieszamy z drobno posiekaną cebulą i papryką, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą oraz pieprzem, starannie wyrabiamy i formujemy 24 kulki. Obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są już zrumienione, przekładamy na talerz i na tej samej patelni robimy sos gulaszowy (patrz: odzielny pzrepis), po czym wkładamy do niego pulpety, przykrywamy i dusimy półtorej godziny w stu czterdziestu stopniach Celsjusza. Na koniec dodajemy do sosu trochę creme fraiche oraz sproszkowanej papryki. Pulpety podajemy ze szpinakowym makaronem, wymieszanym z masłem i makiem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) pieczony kurczak po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Meat Pie z fasolką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony udziec jagnięcy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki z żurawinami
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.