Janella  Purcell

Duszone ośmiornice


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Duszone ośmiornice
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 małych ośmiornic

cytryna

½ cebuli

pęczek natki pietruszki

pęczek bazylii

2 ząbki czosnku

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Do opłukanych ośmiornic dodać skórkę z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, bazylię i rozgnieciony czosnek. Dolać oliwę. Gotować na małym ogniu przez 30 minut. Ostudzić. Skropić oliwą. Posypać ziołami. Przyprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.