Janella  Purcell

Duszone ośmiornice


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Duszone ośmiornice
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 małych ośmiornic

cytryna

½ cebuli

pęczek natki pietruszki

pęczek bazylii

2 ząbki czosnku

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Do opłukanych ośmiornic dodać skórkę z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, bazylię i rozgnieciony czosnek. Dolać oliwę. Gotować na małym ogniu przez 30 minut. Ostudzić. Skropić oliwą. Posypać ziołami. Przyprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.