Annabel  Langbein

Duszona cebula


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Duszona cebula
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 czerwonych cebul

2 łyżki oliwy

⅓ szklanki brązowego cukru

⅓ szklanki octu balsamicznego

1½ szklanki wody

1 łyżeczka soli

świeżo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Obierz cebule i pokrój w szesnastki. Włóż wszystkie składniki do dużego rondla i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez 40-45 min, aż płyn odparuje, a cebule będą bardzo miękkie. Pod koniec uważaj, żeby się nie przypaliły.
Zdejmij z ognia i wystudź, zanim przełożysz je do pojemnika. Trzymaj zakryte w lodówce. Można je tak przechowywać przez tydzień.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.